Jakub Tabak

* 20.4.1984 v Hradci Králové
 
Bavilo a baví mě to v kuchyni už od malinka, zřejmě se s tím člověk už musí narodit. Samozřejmě ten hlavní zlom nastal na základní škole, kdy jsme se jeli se školou podívat na mezinárodní kuchařskou soutěž do Německa. Tam jsem viděl národní týmy. Pohltila mě atmosféra celé soutěže a tam jsem si definitivně řekl, že do toho jdu!!!
Není to tak dlouho, co se mě jeden známý zeptal, jak už dlouho vařím? A já jsem najednou zjistil, že už vařím 10let :-). To je neskutečné, jak to vše hrozně letí. Hned po vyučení jsem nastoupil do Penzionu Nové Adalbertinum na Velkém náměstí v Hradci Králové. Zde jsem strávil krásné tři roky, za které bych rád poděkoval šéfkuchaři Davidovi. Pak mně přálo i trochu štěstíčka. Nastoupil jsem na Hotel Horizont 3* v Peci pod Sněžkou. Tady se mi po velmi kraťoučké době naskytla příležitost být členem kuchařského teamu v Grandhotelu PUPP 5* v Karlových Varech.
Tady jsem byl v úplně jiném světě jako kdybych se probudil. Prožil jsem v Grandhotelu krásné 4 roky. Byly to roky, které v mé praxi řadím na 1. místo. Po Grandhotelu PUPP jsem nastoupil do nově otevřeného hotelu - Sheraton Prague Charles Square Hotel 5* na Karlově náměstí v Praze. Bylo to pro mě zase úplně něco jiného. Vážím si této prestižní praxe, kdy máte možnost vařit v pěti hvězdičkovém hotelu, který má řetěz hotelů po celém světě.

A co dělám a kde jsem nyní?
Jsem šéfkuchařem ve středomořské restauraci v Hradci Králové – Restaurace Aquarium.
Restaurace Aquarium mě přirostla k srdci. Jsme tu skvělý kuchařský team. Dáváme do toho srdíčko a vaříme s radostí.
Vaříme výhradně z čerstvých a chlazených surovin a dbáme na jejich čerstvost.
Vaření je pro mě vším. Rád se v gastronomii zdokonaluji, jelikož vím, že stále je se co učit a v gastronomii obzvlášť.